Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Bimbóudvari mellnagyobbítás


  A mell alatti behatolásból mellnagyobbítást végző plasztikai sebészek közül csak kevesen végeznek bimbóudvari behatolásból is mellnagyobbítást. Bimbóudvari behatolásnak nevezzük a bimbóudvar szélén félkörívesen ejtett metszésből végzett behatolást, mely során a bőr alatt az egész mirigyállományt lefelé kikerülve, a mirigyállomány alá, vagy az izom alá helyezik be az implantátumot. Ebből a behatolásból nem végezhető izombőnye alá történő implantátum behelyezés. Nem soroljuk bimbóudvari behatolásnak azt, ha a bimbót keresztbe vágják, vagyis a mirigyállomány kivezetőcsöveit és magát a mirigyállományt is barbár módon kettévágják, és így helyeznek be mirigyállomány alá implantátumot úgy, ahogy hazánkban csak egy valaki teszi, aki semmilyen szakvizsgát, nem hogy plasztikai-égésit sem szerzett hazánkban, és ezt a „módszert” egy Brazíliában, néhány helyen alkalmazott megoldásként próbálja hitelessé tenni, nem törődve a későbbi következményekkel, mint bimbó érzéketlenség, szoptatási problémák, ciszták, stb.
 
 mellplasztika mellnagyobbítás

A bimbó, a kivezető csövek és a mirigyállomány kettévágásával végzett mellnagyobbítás hegének képe máshol végzett műtét után - mi nem így végezzük


mellplasztika mellnagyobbítás ábra

Bimbóudvari behatolásból végzett, izom alatti mellnagyobbítás vázlatos ábrájaA VALÓDI BIMBÓUDVARI (bimbóudvar széli) BEHATOLÁS ELŐNYEI:

Ha igazoltan ideálisan előnyös hegképződésű páciensről van szó, a bimbóudvari behatolás hege kevésbé feltűnő, mint a mell alatti behatolás hege (bár jobban látható, mint a hónalji behatolás hege).

Ha kismértékű egyidejű megereszkedés is van, a bimbóudvar körüli heggel járó mellfelvarrás hegével járó metszésből egyidejűleg az implantátum is behelyezhető, (kivéve, ha a bimbóudvar átmérője nem nagyon kicsi) bár ilyenkor az implantátumot a baktériumokkal fertőzött mirigyállománnyal érintkezve lehet csak behelyezni, ami nagyobb kockázat, mint ha az implantátumot külön metszésből, a hónaljból helyeznék be.


mellplasztika mellnagyobbítás kép 2

Ideálisan vékony, de világos hegképződéssel gyógyult bimbóudvari mellnagyobbítás hege - tetoválással javítható


A BIMBÓUDVARI BEHELYEZÉS HÁTRÁNYAI:

Nehezített láthatóság, mely speciális hidegfényes, száloptikás módszerrel is korlátozott láthatóságot, szemkontrollt, és ezért nagyobb bevérzés, és így tokzsugorodási kockázatot jelent, különösen izom alá történő implantátum elhelyezés eseteiben. A láthatóság jóval kisebb, mint amit hónalji behatolásból, amit az endoszkóppal lehetséges kontrollálni, ráadásul utóbbit nagy nagyításban.

Ha kissé is kóros a hegképződés, akkor a mell alattinál is előnytelenebb (színben eltérő, esetleg dudoros, széles) heg várható, mely alig, vagy nehezen korrigálható.

Az implantátum behelyezési csatornája érintkezik a mirigyállományban élő baktériumokkal, ezért a fertőződés lehetősége nagyobb.

A mirigyállomány és a bőr szétválasztása lefelé, elhúzódó duzzanatot (ödémát) eredményez a műtét utáni időszakban.


mellplasztika mellnagyobbítás kép 3

Kissé hypertrophiás (kóros) hegképződés bimbóudvari mellnagyobbítás után


Mikor a legrosszabb a bimbóudvari behatolás?

Akkor, ha:

Ha a páciensnek kóros hegképződése van. Ha nem kisfokú, hanem jelentős az egyidejű megereszkedettség.


Képgaléria
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat