Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Endoszkóp a plasztikai sebészetben és gyakorlatunkban


  Az endoszkóp egy olyan berendezés, mely egy kicsiny optikai kamerát, egy, a kamera által továbbított képet digitálisan feldolgozó központi egységet, a képet megjelenítő monitort, megfelelő erősségű és minőségű fényt biztosító fényforrást ill. a képet, filmet rögzítő berendezést tartalmaz. A sterilezhető optikát a testüregekbe, műtéti területekbe lehet bevezetni, kicsiny, a közvetlen műtéti területektől távoli, akár rejtett helyeken lévő behatolásokból. Hasonló, de némileg egyszerűbb berendezéseket használnak a gyomor-bélrendszer, vagy a húgyutak vizsgálatához is. A hasi sebészetben, az izületek műtéteiben, a fül-orr-gégészetben az 1970-es, 80-as években vált általánossá ez a technika, a plasztikai sebészetben csak később, az 1990-es évek elején, közepén. Mint a legtöbb új módszer, ez is az Egyesült Államokból terjedt el.

Előnye világos: kis behatolások rejtett helyen, kis és előnyös hegek, a nagy nagyítás miatt kivételes láthatóság, a nagyon finom anatómiai képletek pontos elkülönítési lehetősége. Ez utóbbit jól példázza, hogy az arc mély szöveti rétegei közt olyan finom, korábban sem halottak boncolásakor, sem betegek nyílt műtéteinél nem látott, nem ismert és addig nem leírt képleteket találtak és neveztek meg, melyek a kulcspontjai lettek az egyes új beavatkozásoknak is, ma pedig általánosan ismertekké váltak, még az endoszkópos műtéteket nem végző kollégák körében is. A módszer hátránya a berendezés és a speciális kiegészítő műszerek viszonylag nagy és lassan megtérülő költsége, valamint a hosszú évekig tartó tanulási időszak, mely a módszer elsajátításához szükséges, tekintve, hogy az operáló sebész nem közvetlenül a kezét látja, hanem képernyőn kell mozdulatait ellenőriznie, mely fejlett térlátást és térérzéket igényel. A műtéti csapat többi résztvevőjének is speciális gyakorlatra és jártasságra van szüksége a kellő együttműködéshez.

A plasztikai sebészetben ezen kívül még speciális alkalmazási nehézségek is vannak a hasi vagy izületi, fül-orr-gégészeti, urológiai endoszkópos műtétekhez képest, mert mesterségesen képzett, sokszor igen szűk szöveti résekben, üregekben dolgozunk (pl. az arcon a csonthártya és a csontok közt). Az optikára szerelt feltáró eszközökkel biztosítjuk a helyet, illetve sokszor csak egyetlen behatolási irányból férünk hozzá a műtéti területhez, az összes eszközt ezen át vezetve be, így a munkacsatorna és az optikai irány közel azonos (pl.hónalji behatolás). Mára ezen feladatok rutinszerű napi megoldása adja a munka szépségét és biztonságát.

 
plasztika klinika magán plasztikai sebészet
  
Endoszkópos arcműtét


A New Contour Plasztikai Sebészet vezetője, Dr. Balajthy Tibor 1994-ben Németországban, a német kollégákkal egy időben tanulhatta meg az akkor az USA-ból Európába először áthozott technikák alapjait. Magyarországon mindössze 4-5 plasztikai sebész végzett ilyen műtéteket, mára sem növekedett számuk, endoszkópos arcplasztikát legfeljebb hárman végzünk 2008-ban, hónalji endoszkópos mellműtéteket csak Dr. Balajthy Tibor. Mint minden speciális műtéti technika, ez is akkor végezhető kellő biztonsággal, ha elég számú beavatkozás történik. Hosszú volt az út az első, 1994-ben halottakon végzett műtétek é gyakorlatok és 2008 közt, amikor heti rendszerességgel végzünk a korábbiaknál sokkal összetettebb és kiterjesztettebb műtéteket, immár lerövidült műtéti idővel, leegyszerűsödött technikával. Ezalatt számos kézi műszert, segédeszközt szereztünk be és fejlesztettünk magunk is, melyek megkönnyítik mindennapi munkánkat és az eredmények elérését, a biztonság fokozását. 1995-ben még másfél méteres, több berendezést tartalmazó endoszkópos „torony” volt a technikai háttér, mára ez csaknem laptop nagyságúvá tökéletesedett.
 
 
plasztikai sebészet budapesten endoszkóp
 
Korszerű endoszkópos berendezés és kellékei


Az endoszkópos, hónalji behatolásból végzett mellnagyobbítás során használt technikánk, amivel akár izom alá, akár mirigyállomány alá, akár izombőnye alá, géllel töltött, érdesített (texturált) felszínű implantátumokat is be tudunk ültetni, végig endoszkópos kontrollt használva a műtét során, olyanná vált, amihez hasonlót csak az USA-ban néhány helyen és észak-Japánban, Hokkaido szigetén egy helyen végeznek, Európában sehol sem.
2007-ben Dr. Balajthy Tibort a New Contour Plasztikai Sebészet vezetőjét az a megtiszteltetés érte, hogy Taivanon és Japánban taníthatta ezeket a műtéteket, a MENTOR cég pedig felkérte az endoszkópos hónalji mellműtéteket tanító DVD-jének az elkészítésére.

 
plasztikai sebészet budapesten
 
Endoszkópos mellműtét
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat