Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Fenéknagyobbítás, fartájék emelése, glutealis implantátummal


  Ha a páciens problémája veleszületetten lapos, vagy kismértékben megereszkedett fartájéka, ennek korrekciójára a fartájék megemelésére végzett implantátum beültetés lehetséges. Az ilyen implantátumok szerkezete hasonló a mell implantátumokhoz, azonban tömöttebb tapintatúak, mert nagyobb kohezivitású (sűrűségű) gélt tartalmaznak, de ez ezen a területen előny.

 
fenék implantátum
 
Fartájéki implantátum képe


A műtét hason fekvő helyzetben történik, altatásban, vagy gerincközeli érzéstelenítésben, megfelelő előkészítés után, mely a mi gyakorlatunkban antibiotikum szedése, a béltartalom baktériumainak a gyógyszeres csökkentése és a műtét utáni székletek befolyásolása. A behatolás helye egy függőleges metszés a farkcsont feletti redőben, mely később alig látható. Az implantátumokat a nagy farizom alá (tulajdonképpen izomrétegek közé) képzett üregbe helyezzük, a sebet több rétegben zárjuk. A műtét után speciális nadrág viselése szükséges. Az implantátumok nem az ülőfelületen vannak, hanem e felett.


 
fenékplasztika
 
Fartájéki implantátum helyzetének ábrája


Ritkán előforduló szövődmény a fertőzés, (hiszen a behatolás és a seb is pár cm-re a végbélnyílás felett kezdődik) a későbbi savógyülem képződés, vagy az implantátum elmozdulása, melyek újabb műtétet tehetnek szükségessé. Magyarországon a legnagyobb forgalmú plasztikai sebészeteken is jóval kevesebb ilyen műtét történik, mint pl. Brazíliában, ahol sok helyen gyakoribb beavatkozás, mint a mellnagyobbítás. Az implantátum méretének, alakjának kiválasztása hasonlóan fontos, mint mellimplantátumok esetén. Abban az esetben, ha a fartájéki implantátum körül tokzsugorodás, azaz keményebb tapintattal járó állapot alakul ki, ez szinte soha nem zavarja a pácienst, ellentétben azzal, ha ez egy mellimplantátum körül alakul ki.


fenékplasztika kép


Fenéktáji implantátumokkal történt nagyobbítás rejtett helyzetű, friss hege a műtét utáni 4. héten. Jó vagy akár átlagos sebgyógyulási hajlam esetén, a jó technikával, úgynevezett tehermentesítéssel egyesített sebszélek után kb. fél évvel a heg alig láthatóvá válik.


Képgaléria
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat