Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Fitymaplasztika


  Fityma szűkület esetén nem csak egyetlen lehetőség, a körülmetélés (a fityma teljes eltávolítása) az egyetlen műtéti lehetőség. Sajnos sok urológus vagy nem ismeri a fityma plasztika műtétét, vagy fel sem ajánlja a páciensnek lehetséges megoldásként. Ilyen műtétek után gyakran láttam az egy életre szóló pszichés trauma (a fel nem dolgozott „csonkolás”) hatására akár súlyos elmebetegség kialakulását is arra hajlamos egyéneknél.

A fitymaplasztika lényege, hogy speciális metszésvezetéssel vagyis lebenyplasztikával a fityma hosszát ugyan megrövidítjük, de éppen ennek terhére nyílását szélesebbé tesszük, azaz rövidebb lesz – merev hímvessző esetén a makk felét, harmadát takarja – de nyílása sokkal szélesebb. Sokan ezt a megoldást választanák – ha csak vallási, rituális okból nem igényelnék a teljes eltávolítást – ha tudnának róla.

Azoknál, akiknél a fitymát akaratuk ellenére távolították el, csak az korrigálható, ha a maradék egyenetlen, széle göcsörtös, csomós. A kétrétegű fitymát pótolni lehet ugyan a hímvessző bőrének galléros, lebenyes elcsúsztatásával, de esztétikai okból nem érdemes, mert ehhez a hiány pótlására a hímvessző testére – az elcsúsztatott bőr helyére - kellene szabad bőrátültetést végezni, aminek eredménye ideális esetben is sokkal feltűnőbb, mint a körülmetélt állapot, ezért ezután a páciens már ránk haragudna, és nem arra, aki eltávolította a fitymáját. Ilyenkor a pszichoterápia segíthet, és evvel annak megértése, hogy a fityma hiánya nem jelent semmilyen működési, örömszerző, orgazmus-problémát, csak legfeljebb a téves képzetek.

Nem egészen ide tartozik, de előfordul gyakorlatunkban, hogy olyan gyermek vagy felnőtt jelentkezik, akinek hypospadiasisát (a húgycső nyílás veleszületett rendellenes helyét) csak részleges sikerrel, vagy szövődménnyel operálták. Ennek korrekcióját gyermeksebészeti, gyermekurológiai jártasságunk és a plasztikai sebészeti módszerek birtokában vállalhatjuk.  
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat