Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Fülplasztika, elálló fül műtétek, fül fejlődési rendellenességek


  Elálló füleik miatt előfordul, hogy már a kisgyermekeket is csúfolják társaik, ezért ez az az elváltozás, mely akár már 7-8 éves korban is műtétre sarkallhat egy pácienst. Gyakorlatunkban elálló fülű gyermekeket olyan idős koruktól operálunk, ha már ők is szeretnék a korrekciót és együttműködnek műtét után. Ilyen életkorban altatásban végezzük a műtétet, későbbi, akár 12 éves életkortól inkább helyi érzéstelenítésben, ez utóbbi esetben a páciens a műtétet követően közvetlenül otthonába távozhat.

A leggyakoribb fül-fejlődési rendellenesség, az elálló fül megjelenési formája is többféle lehet, attól függően, hogy a fülkagyló porcának belső öble (concha porc) túl ívelt, vagy a külső lemez szabályos redős hulláma (anthelix) hiányzik, tehát lapos, vagy egyéb, összetett fejlődési rendellenesség a meghatározó. A műtéti módszerünket is ennek függvényében választjuk ki, előbbi esetben a hátsó felszínen történik bőr és egy gömbhéj - szelet formájú porckimetszés, majd speciális tartóöltések behelyezése, a második esetben jobb eredményt ad a fülkagyló elülső pereme alatti nem látható hegű feltárás ahhoz, hogy a szabályos porcfelszínt kialakítsuk.

 
 
fülplasztika ábra
 
A fülkagyló belső öble (concha) okozta elálló fül esetén hátsó fetárásból, a porc egy részének eltávolításával, hátsó heggel végezzük a korrekciót melynek vázlata látható az ábrán


 
fülplasztika ábra 1
 
A fülkagyló külső lemezének lapossága okozta elálló fül esetén elülső, perem alatti feltárásból végezzük a korrekciós műtétet, melynek vázlata látható az ábránA műtét után 1 hétig speciális körkörös kötést kell viselni, az első napon észlelt esetleg kellemetlenebb feszülés hamar megszűnik. A varratok eltávolítását követően még 2-3 hétig javasolt a fejpánt viselése, különösen éjszaka és sportolásnál. A fül bőrének bizsergő érzése 2-3 héten belül megszűnik.


Előfordul, hogy ennél összetettebb fülfejlődési rendellenesség miatt operálunk, a beavatkozás más és megoldást igényel sajka, vagy az ún. kenu alakú, a földimogyoró alakú, az ún. szatír-fül esetén, amikor a porcos váz alakítása összetettebb feladat. A nem kellő eredménnyel operált, egyenetlen porcfelszínű fülek korrekciója gyakran igényel porc beültetést is.


 
fülplasztika

A fülek fejlődési rendellenességeinek megjelenési formája számtalan, mindegyik más műtéti korrekciós megoldást igényel


Elég gyakori, hogy sérülés, vagy nehéz fülbevaló okozta fülcimpa hasadékot korrigálunk, mely apró, kicsiny lebenyek kialakításával alig sejthető hegekkel, helyi érzéstelenítésben, ambulánsan is elvégezhető beavatkozás.

A plasztikai sebészet legnehezebb feladatai közé tartozik a teljes, vagy részleges fülkagyló hiány pótlása, ilyenkor csak több, egymást követő műtétből álló sorozattal lehet kellő eredményt elérni.


Képgaléria
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat