Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Képgaléria - Hasadékosok, nyúlajak, nyúlszáj


1. páciens   9 éves fiúgyermek, kétoldali veleszületett ajak-, fogmeder-, és szájpadhasadék miatt máshol rossz módszerrel és rossz eredményekkel végzett, illetve elmaradt műtétek utáni állapot (első 6-os képcsoport!). Az 1-2-3. képen függőleges irányú - nem cikk-cakk vonalban megtört - ajakműtét a felső ajkat csipkeszerűen felhúzó hegei, valamint tátongó, nem szűkített orrnyílás alapok láthatók. A 4. képen az látszik, hogy az ajak helyreállítása során a száj záróizomzatát középen meg sem kísérelték helyreállítani, az csücsörítésnél két oldalt elődomborodik. A 3., 5. és 6. képen a fogszabályzás teljes elmaradása látható avval, hogy a fogmeder nyúlvány hasadék (nyílás a 2. metszőfogak felett) zárásának csontátültetéses műtéte tejesen elmaradt.
ajakhasadék nyúlszáj 11 ajakhasadék nyúlszáj 12 ajakhasadék nyúlszáj 13
ajakhasadék nyúlszáj 14 ajakhasadék nyúlszáj 15 ajakhasadék nyúlszáj 16
     
Beavatkozásaink utáni képek (második 6-os képcsoport): az 1-2-3. képen látható a felső ajak és az ajakpír korrekciója, a száj záróizomzat egyesítése, a függőleges hegek cikk-cakk vonalban történt megkisebbítése, az orrnyílás-alapok belső részeinek keskenyítése, valamint a columella (az orrcsúcs alatt a középvonalban az orrsövényt fedő középső rész) hosszabbítása a fülből átültetett bőr-porc egységgel, utóbbi abból a célból, hogy a későbbi növekedés során az orrcsúcs ne húzódjon egyre lejjebb. Friss, műtét utáni hetekben készült képek. A 4. képen jól látható a csücsörítésnél működő egyesített száj záróizom. Az 5. képen a csípőcsontból vett szivacsos csontállománnyal történt fogmeder nyúlvány hasadékok zárása után megkezdett hatákony belső fogszabályozás korai eredményét lehet látni. A 6. képen a műtét után egy évvel későbbi ajak forma és hegek láthatók.
ajakhasadék nyúlszáj 17 ajakhasadék nyúlszáj 18 ajakhasadék nyúlszáj 19
ajakhasadék nyúlszáj 20 ajakhasadék nyúlszáj 21 ajakhasadék nyúlszáj 22
A későbbiekben még az orrszárnyak és az orrcsúcs helyreállítását terveztük, majd végleges orrkorrekciót 18 éves kor után javaslunk.

2. páciens   32 éves férfi, veleszületett bal oldali ajak-, fogmeder-, és szájpad hasadék után, gyermekkorban számos, szövődménnyel járó, szerény eredményeket adó műtéten esett át. A műtét előtti képeken a felső sorban, az 1. és 2. képen lehet látni a lényegesen ferde orrtengelyt (légzést nehezítő sövényferdeséggel) az aszimmetrikus orrcsúcsot és orrszárnyakat, a szélesen maradt bal orrnyílás-alapot), alatta lehet sejteni a csontosan nem zárt (elmaradt műtét) fogmeder nyúlvány hasadékot, a felső ajkat kissé felhúzó ajakheget. A 3. képen látni az orrháti csontos előboltosulást, a felhúzott felső ajkat, a kissé lefelé forduló orrcsúcsot. A 4. képen a kemény szájpadon tátongó nyílást, melyen keresztül a folyadék evéskor, iváskor az orrüregbe jut.
       
szájpadhasadék 10 szájpadhasadék 11 szájpadhasadék 12 szájpadhasadék 13
szájpadhasadék 14 szájpadhasadék 15 szájpadhasadék 16 szájpadhasadék 17
       
A műtét utáni képeken az alsó sorban, az 1-2-3. képen ajak- és orrműtétünk utáni eredmény látható, mely műtéteket a csípőcsontból vett szivacsos csontállomány átültetésével végzett fogmeder-nyúlvány zárás után 4 hónappal végeztünk (a csontátültetést Dr. Huszák András szájsebész főorvos végezte). A fülből vett porccal nyílt orrplasztika során az orrszárny porc felépítését a csúcs szimmetrikusabbá tételét végeztük, ugyanakkor megtörtént a csontos-porcos sövény és az orr tengelyének korrekciója is, a felső ajak hegének és az orralapnak a korrekciójával együtt. A 4. képen a szájpad hasadék zárása utáni eredmény látható, mely műtét során Dr. Oberna Ferenc főorvos az alkarról ültetett át mikroszkópos érműtéttel lebenyt a súlyosan heges környezetbe.


Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat