Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Képgaléria - Anyajegy, bőrdaganat eltávolítás


1. páciens   Adottságok: Adottságok: elhanyagolt, jóindulatú, a végbélnyílás környékén, a jobb oldali farpofán karfiolszerűen növekvő, higiéniai problémákat is okozó, az állami egészségügyben nem vállalt bőrdaganat tinédzser korban.
     
Bőrdaganat plasztikai sebészet Bőrdaganat eltávolítása plasztikai sebészet Bőrdaganat plasztikai sebész
Műtét: a műtéti terület kellő higiénés előkészítése után, altatásban végzett kimetszés és bőr alatti zsír és kötőszöveti nyélen elcsúsztatott lebennyel (ún. Emmett lebennyel) történt pótlás, mely a fenéktájék szimmetriáját nem rontotta, és a hegek a fürdőruhába rejthetők. A műtét utáni kép 3 hónapos.

2. páciens   Adottságok: Adottságok: veleszületett, szőrös, szemölcsös felszínű, a bőr szintjéből kiemelkedő, irritációnak kitett, évtizedek alatt rosszindulatú elfajulás lehetőségét is magában hordozó, a pubertás fiút pszichésen és esztétikailag is zavaró „óriás” festékes anyajegy, mely méreténél fogva egyszerű kimetszéssel és a sebszélek összevarrásával nem lett volna eltávolítható.
Műtét: 2, egymást 2 hónapos különbséggel követő műtét altatásban. Az 1. műtét során az elváltozás szélein (az ép bőrterületben) ejtett metszésekből 1-1 bőrtágítót ültettünk be. Másfél hónap alatt, bőrön keresztül, az implantátumok fül alatt elhelyezett töltőszelepén keresztül több alkalommal végeztünk sóoldatos töltést, mellyel a bőr- és bőr alatti szöveti réteg kitágítását értük el.
     
anyajegy eltávolítás Óriás festékes anyajegy eltávolítás Óriás festékes anyajegy eltávolítás 1
 anyajegy-expanderes bőr daganat  anyajegy-expanderes bőr daganat 1 Expanderek: 2 db, Mentor gyártmányú, kifli (ún. croissant) alakú, kemény alappal rendelkező, egyenként 150 és 270 ml-es, szelepvezetékkel és távoli szeleppel rendelkező bőr-szövettágítók
bőr daganat műtét után Anyajegy bőr daganat eltávolítás Anyajegy bőr daganat eltávolítás után
A 2. műtét során a festékes anyajegyet kimetszettük, a bőrtágítókat szelepeikkel együtt eltávolítottuk, és a keletkezett hiányt az előzetesen feltágított bőrrel és bőr alatti izomréteggel fedtük. A szövettani vizsgálat igazolta a jóindulatúságot. A műtét utáni képek 1.5 hónaposak, még friss piros heg látható, a hegképződés egyébként a pubertás korban a legrosszabb, későbbi halványulás vagy 18 éves kora után korrekciója lehetséges.   

3. páciens   Adottságok: a jobb orrcimpán lévő festékes, a műtét utáni szövettannal igazoltan jóindulatúnak bizonyult, a bőr szintjéből kiemelkedő, 5 mm átmérőjű elváltozás, viszonylag vastag, zsíros típusú bőr.   A páciens igénye: az eltávolítás utáni heg hosszú távon kevésbé látsszon, mint maga az elváltozás.
   
Részben festékes anyajegy eltávolítás előtt Festékes anyajegy eltávolítása után
Műtét: helyi érzéstelenítésben, az elváltozás épben történő kimetszése után, bőr alatti zsírszöveti nyélen elcsúsztatott lebenykével (Emmett lebeny) történő pótlás. Egyszerű összevarrás okozta feszüléssel vagy sebszétválás, vagy széles heg, vagy az orrcimpa felhúzottsága következhetett volna be. A műtét utáni kép 3 hónapos. 

4. páciens   Adottságok:  a bal orrcimpa tövében lévő, részben festékes, a bőr szintjéből kiemelkedő, 3 mm átmérőjű, a műtét utáni szövettannal igazoltan jóindulatúnak bizonyult elváltozás.  A páciens igénye: az eltávolítás utáni heg hosszú távon kevésbé látsszon, mint maga az elváltozás.
   
anyajegy plasztikai sebészet anyajegy plasztikai sebészet után
Műtét: helyi érzéstelenítésben, az elváltozás épben történő kimetszése, tehermentesített varrattal történt sebzárás. A műtét utáni kép 2 hónapos. 

5. páciens   Adottságok:  a felső ajakpír határt éppen elérő, 4 mm átmérőjű, a bőr szintjéből kiemelkedő, festékes, a műtét utáni szövettannal igazoltan jóindulatúnak bizonyult „anyajegy”.
   
 festékes anyajegy plasztikai sebészet  festékes anyajegy plasztikai sebészet 1
Műtét: helyi érzéstelenítésben, az elváltozás épben történő kimetszése után, bőr alatti zsírszöveti nyélen elcsúsztatott lebenykével (Emmett lebeny) történő pótlás. Egyszerű összevarrás okozta feszüléssel vagy sebszétválás, vagy széles heg, de mindenképpen az ajakpír-bőr határ szabályos vonalának felhúzottsága következett volna be. A műtét utáni kép a 8. napon készült, a bajusz-szálaknál is vékonyabb varratok kiszedése előtt. 

6. páciens   Adottságok: az orrhát bal oldalán 6 mm átmérőjű, a bőr szintjéből kiemelkedő, éles szélű, esztétiakilag a pácienst zavaró, a műtét utáni szövettani vizsgálattal jóindulatúnak bizonyult elváltozás.
   
festékes anyajegy eltávolítás festékes anyajegy eltávolítás 1
Műtét: helyi érzéstelenítésben, az elváltozás épben történő kimetszése, tehermentesített varrattal történt sebzárás. A műtét utáni kép 4 hónapos. 

7. páciens   Adottságok: veleszületett anyagcsere betegség kapcsán, a fül előtt az arcon növekvő, meszet tartalmazó, a bőr felszínéből előemelkedő, a bőrt kifekélyesítő, jóindulatú daganat, melyhez hasonló látható a fül mögött és fölött.
   
Bőrdaganat eltávolítás előtt. Bőrdaganat eltávolítása után
Műtét: helyi vezetéses érzéstelenítésben, az épben történő eltávolítást követően, a hiány fedése a fül előtti és mögötti redőkben vezetett segédmetszésekkel történt bőrlebenyekkel. A műtét utáni kép 2.5 hónapos, a hegek további elhalványodása várható. 


Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat