Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Képgaléria - Mellfejlődési rendellenességek és aszimmetriák korrekciója


1. páciens   Adottságok: 28 éves páciens, jobb oldalon Poland szindróma (mell mirigyállomány és nagy mellizom veleszületett hiánya, csökevényes bimbóudvar), bal oldalon veleszületett rosszindulatú, mellkason belüli és gerinccsatornába terjedő daganat kisgyermekkori műtéti eltávolítását követő, az „ép” bal mellet torzító hegekkel, valamint súlyos mellkasi aszimmetriákkal, és gerincferdeséggel.
       
A páciens igénye:
jobb oldali mell képzése, elfogadható szimmetria.

Ezt gondos tervezéssel, 1.5 év alatt, 4 lépéses műtéti sorozattal értük el (lsd. alább).
       
       
1. műtét: a bal mellét elhúzó heg vonalának megtörése és korrekciója lebenyplasztikákkal.

2. műtét: pár centiméteres háti és hónalji (rejtett helyzetű) behatolásból a jobb oldali széles hátizom elforgatása a hónaljon keresztül a hiányzó mellizom helyére, rögzítése a bordákhoz, és evvel egy időben jobb oldalra az elforgatott izom alá a műtéti időszak után is növelhető térfogatú, úgynevezett expander implantátum (Mentor, Becker 25) endoszkópos beültetése.

3. műtét: endoszkópos módszerrel, hónalji (rejtett helyzetű) behatolásból, a bal oldali mellizom alá, hasonlóképpen a jobb oldalihoz, a műtéti időszak után is növelhető térfogatú, de keskenyebb alapú expander implantátum (Mentor, Becker 25) beültetése.

Több lépésben végzett töltések után a jobb oldali implantátum össztérfogatát 280 ml-re, a bal oldaliét 140 ml-re növeltük.

4. műtét: az expander implantátumok töltő szelepeinek eltávolítása, és a jobb kulcscsont alatti besüppedés kitöltése az alhasról vett saját zsír átültetésével.

2. páciens   Adottságok: jobb oldali Poland szindróma (mell mirigyállomány és nagy mellizom veleszületett hiánya) 36 éves férfinél, bal oldalt megnagyobbodott mirigyállománnyal (gynecomastia). Erős dohányos – rossz hegképződés.  A páciens igénye: igen erősen zavarja a melleinek aszimmetriája.  Behatolás és műtét: jobb oldalon pár cm-es háti (lapocka alatti) és hónalji behatolásokból a széles hátizom elforgatása az elülső mellkasfalon hiányzó mellizom pótlására endoszkópos technikával, vele egy időben, bal oldalon bimbóudvar széli és hónalji (rejtett helyzetű) behatolásból a mirigyállomány eltávolítása kiegészítő vibrációs zsírszívással.
       

A műtét utáni képek frissek, 3 hetesek, még látható kis bőrbevérzésekkel és friss hegekkel, kis duzzanatokkal.

3. páciens   Adottságok: átlagosnál vastagabb mellizmok, mell- és bimbóudvar magassági különbségek, mell teltségi aszimmetriák a műtét előtt.  A páciens igénye: felül domború, oldalt a mellkas vonalát alig meghaladó mellforma.
       
Implantátum: Mentor, texturált, kohezív szilikon géllel töltött, kerek, moderate profil magasság, 300 ml
Helyzete: részben mellizom alatti
Behatolás: hónalji, endoszkópos
Kosárméret: műtét előtt A, utána B-C
Életkor: 19 év
Nem szült.
A műtét utáni képek 6 hónaposak.
9 évvel a műtét után készült felvételek.

4. páciens   Adottságok: gerincferdeség, mellkasi és bordaív aszimmetria, aszimmetrikusan kifelé tekintő, enyhén lógó mellek a műtét előtt.  A páciens igénye: felül egyenes, oldalt a mellkas vonalát meghaladó mellforma, a páciens felvarrást nem kívánt.
       
Implantátum: Mentor, texturált, kohezív szilikon géllel töltött, kerek, moderate plus profil magasság, 275 ml
Helyzete: mirigyállomány alatti
Behatolás: hónalji, endoszkópos
Kosárméret: műtét előtt B, utána C
Életkor: 27 év
Nem szült.
A műtét utáni képek 2 hónapos, friss heggel.
5 évvel a műtét után készült képek

5. páciens   Adottságok: nagyfokú gerincferdeség, mellkasi és bordaív fejlődési rendellenesség, többszörös mellkasi és mell aszimmetriák, bordapúp, erős mellizomzat, aszimmetrikusan kifelé tekintő mellek és bimbók a műtét előtt.  A páciens igénye: oldalt a mellkas vonalát meghaladó mellforma.
       
Implantátum:
Mentor, texturált, kohezív szilikon géllel töltött, kerek, moderate plus profil magasságú, 325 ml
Helyzete: izombőnye alatti
Behatolás: hónalji, endoszkópos
Kosárméret: műtét előtt A, utána C
Életkor: 27 év
Nem szült.
A műtét utáni képek 3 hónaposak, friss heggel.

6. páciens   Adottságok: kissé csőszerű, aszimmetrikus megereszkedettségű mellek, átlagosnál sokkal vastagabb és erősebb mellizmok, enyhe mellkasi aszimmetria.  A páciens igénye: felül enyhén domború, oldalt a mellkas vonalát kissé meghaladó, belül egymáshoz közelebb álló, teltebb mellforma, bimbóudvar átmérő csökkentés nélkül.   Behatolás és műtét: hónalji, endoszkópos mellnagyobbítás + bimbóudvar magasság korrekcióval felvarrás.
       
Implantátum: Mentor, texturált, kohezív géllel töltött, kerek, moderate profil magasság 325 ml.
Helyzete: izombőnye alatti
Kosárméret: műtét előtt B, utána D
Életkor: 34 év
Egyszer szült, szoptatott.
A műtét utáni képek 2 hónaposak, friss hegek elhalványodás előtt.


Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat