Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Képgaléria - Orrplasztika


1. páciens   Adottságok: 30 éves hölgy, kiugró, kissé széles orrcsúcs, oldalnézetből domború csontos orrhát, jobbra enyhén ferde orrtengely, kissé szélesebb orrcimpa alapok, melyek mindegyike zavarta a pácienst.  A páciens igénye: egyenes orrhátat kívánt, minimális orrcsúcs megemeléssel, a kiugrás és a szélesség csökkentésével.
       
orrplasztika 1 orrplasztika 2 orrplasztika 3 orrplasztika 4
orrplasztika 6 orrplasztika 7 orrplasztika 8 orrplasztika 9
Műtét: orrnyíláson belüli behatolásokból, csontos-porcos-sövényi orrplasztika, kiegészítő, rejtett helyzetű, az orrcimpa alapok tövében lévő, részben külső behatolásból végzett lágyrész-keskenyítéssel. A műtét utáni képek 4 hónaposak.


2. páciens   Adottságok: a műtét idején 34 éves, távol-keleti férfi páciens, mély állású orrgyökkel, széles lapos orral, tátongó orrnyílásokkal, széles orrcimpákkal.  A páciens igénye: európaihoz hasonlóbb, de a távol-keleti jellegtől nem elütő átalakítást kívánt.  Műtét: a koponyacsont külső lemezéből vett több rétegű csont, valamint a fülek hátsó felszínéről vett porcokkal történt orrgyöki, orrháti, orrcsúcsi, sövény alatti területek kiemelése nyílt feltárásból, az orrcimpa alapok jelentős keskenyítésével.
       
orrplasztika 10 orrplasztika 11 orrplasztika 12 12 év után is természetes, a távolkeleti arctól nem elütő, nem idegen orrforma (alsó képsor).
orrplasztika 13 orrplasztika 14 orrplasztika 15 orrplasztika 16

orrplasztika röntgen 1 orrplasztika 3d kép
 
Közvetlenül a műtét után jól láthatók (bal oldali kép alul) a több rétegben összevarrt, beültetett csont- és porc transzplantátumok. A 12 évvel később készült térbeli CT vizsgálat képein (középső és jobb oldali képek alul) jól láthatók a nem felszívódott és L alakban beültetett csont (piros nyilak) és porc (kék nyilak) rétegek, mely az új vázát alkotják.

3. páciens   Adottságok: Adottságok: viszonylag nagy orr, profilból kissé domború orrhát, kiugró, kissé széles orrcsúcs és orrcimpa alapok.  A páciens igénye: kevésbé kiugró, keskenyebb orrcsúcs, minimálisan homorú orrhát, orr- és orrcimpa-alap keskenyítés.
     
orrplasztika 17 orrplasztika 18 orrplasztika 19
orrplasztika 20 orrplasztika 21 orrplasztika 22
Műtét: csontos-porcos-lágyrészi orrkorrekció, orrháti csontos-porcos többlet eltávolítás, a csontos orrhát és orralap átvágásával végzett orrkeskenyítés, az orrszárnyporcok oldalsó szárainak keskenyítése és varrata, az orrcimpa alapok ékkimetszéssel történő keskenyítése.  A műtét utáni képek 3 hónaposak. 

4. páciens   Adottságok: profilból kissé domború orrhát, kissé kiugró, szélesebb orrcsúcs.  A páciens igénye: kevésbé kiugró, keskenyebb, feljebb tekintő orrcsúcs, egyenes orrhát.
     
orrplasztika 29 orrplasztika 30 orrplasztika 31
orrplasztika 32 orrplasztika 33 orrplasztika 34
Műtét:  csontos-porcos orrkorrekció, orrháti csontos-porcos többlet eltávolítás, a porcos orrsövény alsó és elülső szélének rövidítésével és az orrszárnyporcok közelítő varratával és az orrcsúcs feljebb vitele, kis mértékű keskenyítése. A műtét utáni képek 1 hónaposak, még mérsékelt duzzanatokkal.

5. páciens   Adottságok: indiai és zsidó szülőktől örökölt, kevert etnikai jellegű arc és orr, a legenyhébb fokú, veleszületett, jobb oldali részleges ajakhasadékkal (mely műtétet nem igényelt). Lefele görbülő porcos orrhát, lógó széles orrcsúcs, széles, ellapult orrcimpa alapok, rövid columella (az orrcsúcs alatt a középvonalban az orrsövényt fedő középső rész). A páciens igénye: oldalnézetből egyenes orrhát, feljebb álló, nem lógó, keskenyebb orrcsúcs, keskenyebb orrnyílások és orrcimpák.
     
orrplasztika 35 orrplasztika 36 orrplasztika 37
orrplasztika 38 orrplasztika 39 orrplasztika 40
Műtét: csontos-porcos-lágyrészi orrkorrekció, a porcos sövény felső és alulsó végeinek rövidítése, orrszárnyporcok oldalsó szárainak keskenyítése és varrata, minimális csontos orralap keseknyítés, orrcimpa alapok és az orrnyílások keskenyítése - ez utóbbiak kivételével - nyílt (transcolumellaris) feltárásból. A műtét utáni képek 3 hónaposak.

6. páciens   Adottságok: profilból kiugró, „S” alakú orrhát, kiugró, kissé szélesebb orrcsúcs, a vízszintes síkban a növekedésben lényegesen elmaradt, „lecsapott”, a függőleges irányban az arc arányaihoz képest kissé hosszabb állcsúcs.
     
orrplasztika 41 orrplasztika 42 A páciens igénye: egyenes orrhátat, kevésbé kiugró, minimálisan keskenyebb orrcsúcsot, kijjebb álló állat, oldalból nem „madár arc” jellegű arcprofilt kívánt.
orrplasztika 43 orrplasztika 44 Műtét: áll alatti behatolásból, csonthártya alá ültetett szilikon implantátummal (Implantech Terino Extended Chin Implant „M”) állcsúcs kiemelés, valamint csontos-porcos orrhát kisebbítés és keskenyítés, a porcos sövény elülső végének és alapjának rövidítésével, az oldalsó orrszárnyporcok keskenyítésével és varratával.

A műtét utáni képek 4 hónaposak.


Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat