Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Hónalji, tenyéri izzadás kezelése


   Az izzadás testünk normális hőmérsékleti szabályozásának része. A túl erős, fokozott, azaz kóros izzadást (latinul hyperhidrosis), az arra hajlamos emberekben a stressz, szorongás, félelem, felfokozott érzelmi állapotok könnyedén és gyorsan váltják ki. Ilyenkor leginkább a homlok, a hónalj, a tenyér és a talp verejtékezik, ennek a verejtéknek a szaga pedig a bomlástermékek és az elszaporodó baktériumok miatt a megszokottnál erősebb, kellemetlen, szúró, az ápoltság fogalmával összeegyeztethetetlen.
 
A kóros izzadás komoly probléma a páciensnek és környezetének is, a társas kapcsolatokat és a mindennapi életet megnehezíti, beilleszkedési és pszichés zavarokat, depressziót okozhat.
Ezek a páciensek általában már számos dezodort, gyógyszert, homeopátiás készítményt próbáltak ki, sikertelenül. Az izzadtságmirigyek műtéti eltávolítása pedig roncsoló, súlyos hegeket okozó beavatkozás, általunk sem javasolt.
  hónalj izzadás

A verejtékmirigyek működését akaratunktól függetlenül az úgynevezett szimpatikus idegrendszer szabályozza, ennek a fokozott tónusa okozza a kóros izzadást. Régóta ismert, hogy a Botulinum toxin A típusa, amit az arc mimikai izmai által okozott ráncok kezelésére is használnak, nemcsak az izmok felé képes átmenetileg meggátolni az ingerület-átvitelt, de a szimpatikus idegrendszer idegvégződései és a verejtékmirigyek között is, ezért a fokozott izzadás kezelésében is nagyon hatékony.
 
A botox kezelés hatására a kóros izzadás jelentősen csökken, vagy teljesen megszűnik. Az eljárás biztonságos és nagyon eredményes. Hatása a beadást követően fokozatosan, 1- 2 hét alatt alakul ki, hónalji izzadás kezelése esetén 9-12 hónapig tart, de a kezeltek 25%-ánál már az első beadás is adhat egy éven túli eredményt. Tenyéri-talpi izzadás esetében a hatás kb. 4-6 hónapig tart. A hatás elmúlásával a kezelést megelőző szintre áll vissza a verejtékezés mértéke, amennyiben nem ismétlik.   hónalj izzadás 1

A kezeléseket rendszerint egy jódpróba segítségével végzett „feltérképezés” előzi meg, hogy pontosan meghatározzuk a legerősebben izzadó területeket. A hónalji kezelésnél a hatóanyagot ez előzetes tervezés szerint egy igen vékony tű segítségével a bőr felületes rétegébe adjuk, ami hónaljanként 10-15 pontot jelent. A vékony tű és a kíméletes technika miatt igazi fájdalomcsillapításra nincs szükség, nyugtató tabletta adása sem minden páciens számára szükséges, ambuláns beavatkozásként végezzük. A tenyér és talp kezelése fájdalmasabb, ehhez vénás nyugtatás, vagy altatás szükséges.

 
hónalj izzadás műtét hónalj izzadás műtét 1 hónalj izzadás műtét 2
     
Műtéti tervezés (bal oldali kép), hónalji (középen) és tenyéri (jobb oldali kép) beadás pontjai


Átmeneti zsibbadás, duzzanatok, elszíneződés és égő érzés a beadás helyén előfordulhat. Ritkán fordul elő átmeneti fejfájás és hányinger a kezelést követően, tenyéri kezelés esetén enyhén csökkenhet az izomerő a kézizmokban, mely magától megszűnik 2 héten belül.

Hazánkban jelenleg kétféle, A típusú Botulinum toxint tartalmazó készítmény engedélyezett a kezelésekhez, a 100 egységes Botox az Allergan-tól, valamint a Dysport, mindegyik más-más hatóanyag tartalommal és hatáserősséggel, jelentősen eltérő árral, viszont azonos hatástartammal. Minden esetben egyéni mérlegelés alapján választjuk ki a páciens igényeinek megfelelőbbet.

 
hónalj izzadás gyógyszer hónalj izzadás gyógyszer 1


Nagyon fontos a pácienseknél az alapos kikérdezés és vizsgálat még a beavatkozások előtt, mivel a kóros izzadás tünetei cukorbetegség, hormonális problémák, ideggyógyászati betegségek, vagy akár daganatos betegségek kísérői is lehetnek!


A kezelés ellenjavallatai:

A kezelendő terület bármilyen gyulladásos betegsége, fertőzése, 12 év alatti életkor, terhesség, szoptatás. Szintén nem alkalmazható Botulinum toxin izomrendszert érintő, idegműködési zavarokkal járó betegségben (myasthenia gravis).

 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat