Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Korábbi plasztikai sebészeti műtétek korrekciói


  Az esztétikai műtétek számával sajnos emelkedik azon esetek száma, amikor másodlagos korrekciók válnak szükségessé, mivel az eredmény nem az lett, ami a cél volt. Ezek okai leggyakrabban az alábbiak lehetnek:
 
- Egy műtét után, a legjobb, a plasztikai sebész és a páciens közti kommunikáció, jó műtéti terv és technikai kivitelezés után, a legnagyobb gondosság és körültekintés, a szakmai szabályok és a betartandók betartása mellett véletlenszerűen bekövetkező szövődmény, mely nem más, mint bármilyen műtét után lehetséges kockázat.
  A legszerencsésebb ilyenkor, ha az eredeti műtétet végző plasztikai sebész végzi a korrekciót is, az, aki a legtöbb információval, tudással és tapasztalattal rendelkezik az adott páciensnél.
   
plasztikai sebészet korrekció
 
Elálló fül korrekciója utáni keloidos heg, mely a páciens alkati adottsága

 
- A szövődmény bekövetkezésében meghatározó oka volt a páciensnek, vagy azzal hogy elhallgatta valamilyen kockázati tényezőjét, vagy nem tartott be valamit, ami fontos lett volna (feltéve, ha ennek jelentőségéről tudhatott).
  A kockázat lehetséges legnagyobb csökkentése a korrekciós műtét előtt, pl. bőrelhalás, sebszétválás után a dohányzás teljes felfüggesztése, súlyingadozás kizárása, megfelelő műtéti utókezelés, illetve a szükséges betartandók betartása, vagy ha ez nem lehetséges, a páciens pszichés alkalmatlansága okán a műtét megtagadása.
 
plasztikai sebészet korrekció 1
 
Túlzottan magas homlok csökkentésére hajhatár előtti bőrkimetszéssel végzett endoszkópos szemöldök-, homlok-, halántékemelés műtéti sebét a páciens nem az utasításoknak megfelelően ápolta, az fertőzéses szövődménnyel, szélesebb heggel gyógyult. A korrekciót FUE típusú hajbeültetéssel Dr. Sikos Géza plasztikai sebész főorvos végezte.
 
 
- A páciens nem azt kapta, amit szeretett volna, mert plasztikai sebésze és közte elégtelen volt a kommunikáció (leggyakrabban: a páciens azt hitte, a plasztikai sebész tudja, mit szeretne, illetve a plasztikai sebész azt hitte, a páciens is azt szerette volna, amit ő).
  Alapos, minden részletre kiterjedő konzultáció, előtte-utána képekkel, az egyéni adottságok és a lehetőségek részletes elemzésével, illúziók és hitegetés nélkül, más plasztikai sebésznél.
   
- A választott műtéti megoldás célszerűtlensége, a felhasznált anyag (pl. injekciós) vagy implantátum hibája vagy hátránya.
  Más műtéti megoldás, más anyag (ha lehetséges), vagy implantátum felhasználása.
   
- Jól választott, de technikailag hibásan kivitelezett műtét.
  A legritkább eset, gyakran a legnehezebb korrekciós lehetőség.
 
plasztikai sebészet korrekció 2
 
Hibás metszésvezetésű, máshol végzett felső és alsó szemhéjplasztika
nem korrigálható hegei
 
- Nem megfelelő műtéti terv alapján kivitelezett beavatkozás.
 
Amennyiben lehetséges, a kiindulási állapotnak megfelelő új műtéti terv felállítása, gyakran igényel az adott esethez improvizált egyedi megoldást, nagy szakmai tapasztalattal.

plasztikai sebészet korrekció 3 plasztikai sebészet korrekció 4
 
A fenéktájék emelésére máshol hibásan tervezett, értelmetlen, farpofa alatti bőrkimetszés hegével tervezett műtét sikertelen eredménye (balra).
Rosszul tervezett, rosszul kivitelezett, máshol végzett hasfalplasztika eredménye (jobbra).


A fenti, egyszerűsített formában megfogalmazott esetek a leggyakrabban egymással keveredve fordulnak elő. Ezért a másodlagos korrekciók előtt különös gonddal, szakmai felkészültséggel, szakmai, és etikai, illetve jogi körültekintéssel kell eljárni a plasztikai sebésznek. A páciensnek fontos tudnia, hogy ilyen esetekben nagyobb munkával, általában több költséggel, kisebb eredmény érhető el optimális esetben is, mint az elérhető lett volna szerencsés esetben elsőre.


plasztikai sebészet korrekció 5

 Hibás metszésvezetéssel, hibás varrattechnikával máshol végzett arcplasztika hegei
 
 
A fentiek miatt különös jelentősége van egy beavatkozás előtt a megfelelő módszer és szakember kiválasztásának, a kellő és alapos tájékozódásnak a páciens részéről.
Olcsóbb dolog több plasztikai sebészt is felkeresni egy beavatkozás előtt konzultáció céljából, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbbet, mint egy nem kívánt eredményt korrigáltatni.


Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat