Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Mell alatti behatolásból végzett mellnagyobbítás


  A hagyományos, legrégebbi behatolási mód mellnagyobbításhoz a mell alatti. A legtöbb plasztikai sebész ebből végzi a mellnagyobbítást, a legtöbb plasztikai sebész csak ebből „szokott” mellnagyobbítást végezni.
mellplasztika ábra
 
A mell alatti behatolás módja mirigyállomány alá helyezett implantátummal történő mellnagyobbításhoz


Nézzük egyenként sorban az előnyöket és hátrányokat!


Az egyetlen valós, igazi előny a hagyomány és a múlt, azaz a megszokás.


HÁTRÁNYOK:

A bőr szerkezete
Hátrány az, hogy egy páciensen belül is a legkedvezőtlenebb heg a mell alatti, mert a mellkason az irharéteg vastagsága a hát után a legnagyobb, és ezért a várható heg kedvezőtlenebb, mint a vékony irhájú hónaljban lévő hegé. Nagy hátrány, hogy ha a mellnagyobbítás utáni heg nem hajszálpontosan a műtét utáni új mell alatti redőbe esik, akkor a heg még kedvezőtlenebb (széles, elődomborodó, azaz hypertrophiás) lesz.

Az áthajlási redő
Minden mellnagyobbítás után a majdani mell alatti áthajlási redő lejjebb lesz, mint előtte volt. Aki profi plasztikai sebész, a bemetszés helyét eleve lejjebb teszi, mint a műtét előtti redő (mirigyállomány alsó szél) magassága. A kérdés az, hogy mennyivel? Ezt nem csak a tervezett implantátum méret magassági mm adatai adják meg, hanem a páciens lágyrészeinek csak becsülhető tágulási - feszességi képességei. Ezek pedig csak becsülhetők, 20 éves gyakorlattal is csak „saccolhatók”! Ha nem sikerül pontosan eltalálni, a heg nem a majdani áthajlási redőben lesz – hanem alatta, vagy felette - és ezért előnytelen lesz. Hónalji, vagy bimbóudvari behatolásból ez egyszerűen nem kérdés, mert a heg nem ott lesz!

A gyógyulás
Ha egy mell alatti behatolásból végzett mellnagyobbítás után valamilyen okból sebgyógyulási zavar támad, azaz sebszétválás következik be, a mell alatti seb alatt fél-egy cm mélyben lévő implantátum csak kis valószínűséggel menthető meg, a fertőzés már korán ráterjed. Ha egy hónalji sebbel probléma, fertőzés (ez az elmúlt 15 évben kétszer fordult elő) lép fel, az nagyon messze van az implantátumtól, azaz ilyenkor ha a páciens időben jelentkezik, az implantátum biztonságban tartható.

 
mellplasztika budapest
 
 Szerencsés esetben ideális hegképződés, és a pontosan tervezett műtétünk utáni heg a mell alatti redőbenmellnagyobbítás szövődményei
  Máshol végzett műtét. Ideális hegképződési adottságok mellett előnytelen helyű mell alatti heg, tervezési hibából nem az áthajlási redőben.mellnagyobbítás net

Máshol végzett mellnagyobbítás és implantátum csere tervezési-kivitelezési hibáiból származó előnytelen mell alatti hegekMikor van abszolút előnye a mell alatti behatolásnak?

-Ha korábban a mell alatti behatolásból végzett mellnagyobbítás utáni implantátum cserét
  tervezünk, és a behatolás (a heg helye) magassága eredetileg jó volt.
-Ha extrémen vastag, body-building tevékenységgel erősített, igen vastag és erős 
  mellizomzattal erősített páciensnél ezért nem javasolt izom alatti implantátum elhelyezés,
  és az igen vastag izom miatt csak un. „anatómiai”, azaz mindig csepp alakú implantátum
  beültetése jöhet csak szóba.


Mikor a legrosszabb a mell alatti behatolás?

Akkor, ha:

Igen vékony alkat, kis mirigyállomány esetén, ha a legkevésbé meghatározható, látható, a mirigyállomány alatti „áthajlási redő”, a bőr és az izmok feszesek, a mellkas vékony.

Ha alkati tényezők miatt egyidejű mellfelvarrás szükséges, vagy ha egy mellnagyobbítás utáni terhesség, szoptatás után várható újabb megereszkedés miatti mellfelvarrás miatt már a mell alatti hegre „nem lesz szükség” – azaz ilyenkor, ha mégis kell mellfelvarrás, akkor már mindenhol lesz heg, ott, is, ahol nem kellene!

Ha un, csőszerű, azaz tubuláris melleket kell nagyobbítani, azaz, a bimbók lefelé fordulók, vagyis a bimbóudvar szélei és az alsó áthajlási redő közti távolság kevesebb, mint 4-5 cm azaz a legnehezebben mérhető fel a majdani mell alatti áthajlási redők magassága.


Mikor a legjobb a mell alatt mellnagyobbítás?

Akkor, ha:

Ha a korábban mell alatti behatolásból végzett mellnagyobbítás után a mell alatti hegek egy implantátum csere után sem lesznek rossz magasságban.

Ha nem végezhető el biztonsággal hónalji behatolásból az implantátum csere, első sorban nagyfokú tokzsugorodás miatt.

Fontosnak tartjuk, hogy egy tervezett mellnagyobbítás (implantátum csere) előtt kérdezzen meg, akár több plasztikai sebészt is a javasolt beavatkozás formájáról, a behatolás irányáról, a javasolt implantátumok sajátságairól. Utána döntsön, mi nem tartunk az összehasonlítástól!


Képgaléria
 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat