Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Plasztikai műtét titokban és meglepetésnek


MIT LEHETSÉGES ÉS MIT NEM CÉLSZERŰ ELTITKOLNIA A PÁCIENSNEK KÖRNYEZETE ELŐTT A PLASZTIKAI MŰTÉTBŐL?

  18 éven aluli (kiskorú) páciens jogi okokból (kötelező szülői jelenlét a konzultációnál és írásbeli beleegyezés) nem titkolhatja el tervezett műtétét, beavatkozását szülője, (nevelője törvényes jogi képviselője) előtt.
Felnőtt, de szüleivel, gyermekeivel, hozzátartozójával, élettársával) együtt élő, vagy velük mindennapos szoros anyagi, fizikai, lelki kapcsolatban élő páciensnek nem javasolt, hogy plasztikai sebészeti műtéti tervéről ne számoljon be hozzátartozóinak. Egyrészt, mert úgyis „lebukik”, azaz nem tudja titokban tartani a beavatkozást, másrészt, mert épp akkor nem számíthat majd a támogatásra a másik fél frusztrációja miatt, amikor a legnagyobb szüksége lesz rá. Egyetlen plasztikai sebészeti beavatkozás sem éri meg egy fontos emberi kapcsolat megszakítását. Célszerű ilyenkor a másik fél fokozatos bevonása, ellátása szakmai információkkal és - a várakozás. Ha a másik fél elolvasta az összes információt, és ellenáll, szóba jöhet elvinni őt a plasztikai sebészeti konzultációra, de csak akkor, ha elolvastattunk vele mindent, amit mi is ismerünk már. Konfliktusaikat ne plasztikai sebész előtt vitassák meg, ott a feladat az előnyök és kockázatok megismerése. A döntés, később is ráér.

Ha a beavatkozás eldöntött, avassuk be a velünk együtt élőt a lehetséges kockázatokba és biztosan várható kellemetlenségekbe (duzzanatok, kék foltok, élettárs esetén a szexuális életből való kiesés) beszéljük meg vele, mire számíthatunk rá együttműködésben, vonjuk be, ha lehetséges, a dolgokba, mert ha kihagyjuk őt, jogosan lehet sértett és frusztrált. Különösen fontos ez, ha kiskorú gyermekeink is vannak. Gondoljunk arra is, hogy egy gyermeknek a szülője, szülőnek a gyermeke úgy jó, úgy megszokta, úgy szeretett, ahogy addig volt. A szülőnek viszont frusztrációt jelenthet, ha gyermeke meg akar valamit változtatni magán abból, ami a szülőből (szülőtől) származik. A gyermeknek frusztrációt jelenthet, ha a szeretett anyja fiatalabbnak fog látszani, mint amit benne (rajta) anyának addig látott, ahogy megszokta, mert az öregségi jelek az anyján, a gyermeket magát, ritkán zavarják, sokszor nem is látja, legfeljebb, ha már kezdi magán is látni azokat.

Ami a munkahelyet, iskolát illeti, a beavatkozás időzítése és a környezet beavatása attól függ, elviselhető-e számunkra, hogy tudni fogják azt, hogy (minden konkrétum nélkül) volt VALAMILYEN beavatkozás, műtét, vagy azt várjuk, hogy SENKI, SEMMIT SE VEGYEN ÉSZRE! Nyilván ez utóbbi esetben sokkal több, beavatkozásonként különböző időtartamra lesz szükség, amíg távol kell lennie. Ezt a beavatkozással kapcsolatos konzultáció során kérdezzük meg őszintén a plasztikai sebészünktől, hogy legrosszabb esetben mennyi időt vesz majd igénybe a szalonképtelenség? Ne az esküvőnk, évfolyam találkozónk, gyermekünk esküvője, nyaralásunk, új munkahelyen való megjelenésünk, tévészereplésünk, a legfontosabb tárgyalásunk előtti 2-3 hétben tervezzük a plasztikai sebészeti beavatkozást. Murphy szerint a duzzanat, kék folt épp az esemény másnapjára fog csak megszűnni. Ne akarjuk több heti, havi külföldi útjáról hazatérő, gyanútlan, semmit sem sejtő párunkat jól időzítve meglepni az eredménnyel. Murphy ekkor is működik!

Ha évekkel egy hónalji, endoszkópos mellnagyobbítás után megismerkedve új párunkkal, majd vele együtt élve még 6 év múlva sem merjük elmondani neki, hogy volt hónalji behatolásból mellnagyobbításunk (mert csak ez után a módszer után elképzelhető, hogy nem veszi észre) és ezért nem tudunk kontrollvizsgálatra utazni, (nehogy kiváltsuk párunk féltékenységét) - nos ez megbosszulhatja magát! Implantátummal járó műtétek után elmulasztott kontrollvizsgálatok fokozott kockázatot jelenthetnek hosszú távon.

Egyre gyakrabban keresnek fel olyan kéréssel, amikor hozzátartozóját úgy akarja valaki „meglepni” egy plasztikai sebészeti műtéttel, hogy az illető nem is tud róla, sőt, még azt se tudja, hova viszik konzultációra. A jelenséget etikai, szakmai és jogi szempontok alapján is mélyen elítélem, semmilyen módon nem kívánok benne részt venni, az illető jótevő, ajándékozó pedig örülhet, ha hozzátartozója nem sértődik meg nagyon. Ennél lesújtóbb a véleményem azokról a kollégákról, akik Karácsony előtt „lepje meg hozzátartozóját” akciót hirdetnek! 
Tovább "A műtétek időzítése" oldalra...

 
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat