Képgaléria
2012-ben ELKÖLTÖZTÜNK! Címünk: Budapest, VI. Délibáb utca 19.
Telefon/fax: (06-1) 351-1250 E-mail: Mellnagyobbítás
New Contur plasztikai sebészet New Contour Plastic Surgery New Contour Plastische Chirurgie
New Contur plasztikai sebészet képgaléria
Keres

Veleszületett óriás anyajegyek eltávolítása bőrtágítással

Plasztikai sebészetünkön óriási anyajegyek eltávolítását is végezzük. Veleszületett „óriás” anyajegyeknek azokat az elváltozásokat nevezzük, melyek nagyságuk, kiterjedésük, vagy speciális elhelyezkedésük miatt (pl. szemhéj, mellbimbó, ajak, arc) egyszerű kimetszéssel és sebzárással nem távolíthatók el. Ezek nemcsak esztétikai problémát okoznak, hanem különböző, és az esetek nagyobb részében igen nehezen megbecsülhető mértékben a nagyobb gyermekkorra, vagy a felnőttkorra rosszindulatú elfajulás lehetőségét is jelentik. Ismerünk olyan nagyon ritka, veleszületett óriás anyajegyeket is, melyek már korai gyermekkorban is rosszindulatúan elfajulhatnak – ezek sajnos a halálozási aránya is igen magas.

 
anyajegy eltávolítás plasztikai sebészet

Veleszületett óriás anyajegyek különböző elhelyezkedésben


A leggyakoribb, sajnos orvosok körében is tapasztalható tévhit, hogy a festékes anyajegyekhez „nem szabad hozzányúlni”. Ebből csak az igaz, hogy belevágni, vagy darabolni nem érdemes! Találkoztunk olyan esetekkel is, amikor gyermeksebész részleges elhalványítás céljából műtétekkel éles kanállal kapargatta az óriás anyajegyek felszínét – katasztrofális eredményekkel, a beteg életének veszélyeztetésével. Véleményünk és tapasztalatunk szerint az elváltozás helyétől, terjedelmétől és formájától függően egyénileg megállapított műtéti terv szerint lehetőleg minél kisebb gyermekkorban, lehetőleg minél kevesebb műtéttel egyben érdemes azokat eltávolítani, hogy iskolás korra már ne okozzanak pszichés problémákat, és az esetleges későbbi rosszindulatú elfajulás gondja alól a szülők felszabaduljanak. Az a fajta régi, korszerűtlen, alig hatékony műtéti megoldás, amikor az óriás anyajegyből mindig csak annyi részt vágtak ki, hogy a maradék összevarrható legyen, véget nem érő műtéti sorozatokat, szélesedő hegeket, rossz eredményeket jelent, azzal a veszéllyel, hogy magát az elváltozást ingerli, rosszindulatú elfajulásra késztetheti.

 
anyajegy eltávolítás plasztikai sebész
 
Nem plasztikai sebész gyermeksebész által nem teljes egészében eltávolított, hanem sebészi kapargatással elhalványított veleszületett óriás festékes anyajegy. Az eredmény nem csak esztétikailag elfogadhatatlan, de az eljárás a beteg életét is veszélyeztette.
 

Az elváltozás helyétől, nagyságától, kiterjedésétől függően a hiány pótlására ritkán elegendő többszörös helyi lebenyplasztika, az esetek többségében inkább bőrtágító(k) beültetése az első lépés. Ez olyan metszésből történik, amely nem érinti az anyajegyet, sőt, lehetőleg attól távolabb, rejtett helyen van, ilyenkor a műtét endoszkóppal is végezhető. Szükség lehet egyszerre több bőrtágító beültetésére is. Nagyon sokféle alakú, formájú, méretű bőrtágító létezik a különböző feladatok céljára, a felfújható kamrából kiinduló vezeték és szelep szintén a bőrfelszín alá kerül beültetésre. Egy-három hónap alatt (gyermeknél krémmel érzéstelenítve) fájdalmatlanul, kis tűszúrásokkal a szelepen keresztül tölthető fel a bőrtágító, mely kiemelkedő domborulatként a bőr összes szöveti rétegét megnyújtva elegendő többletet ad ahhoz, hogy egy második műtéttel kimetszve az óriás festékes anyajegyet annak helyét olyan anyaggal pótoljuk, ami a hiányhoz a legjobban hasonlít. Ez a megoldás bár költségesebb és időigényesebb, összehasonlíthatatlanul jobb eredményt ad, mint a bőr szabad átültetés.


Képgaléria
Kapcsolatfelvétel
Copyright © New Contour Plasztikai Sebészet   -   Minden jog fenntartva
Adatvédelmi és jogi nyilatkozat